Son bir ay içerisinde, Yurt düzeyinde gösterilen büyük 500 firma arasına Konya’dan 15 şirket girmiş.
Bu büyük bir başarı.
Demek ki, alınan teşvikler iyi değerlendirildiğinde, planlı çalışma yapıldığında başarı geliyormuş. Tabi ki, işçinin hakkını da vermek kaydıyla. Yoksa o kazançtan yarar gelmez. İşçinin hakkı, alın teri soğumadan verilmeli. Yılbaşından buyana devam eden Pandemi nedeniyle bir çok iş yeri sahibinin işçilere ücretsiz izin verdi, böylece bu işçilerin işsizlik maaşı almalarının önüne geçildiği gerçeği de unutulmamalı. Dahası, 2 milyona yakın işçi bin 168 lira ile geçinmek gerçeğiyle karşı karşıya bırakıldı.
Asıl konumuza gelecek olursak,
İttifak Holding Konyaspor’un 160 milyon liraya ulaşan borçları nedeniyle yeni sezonda da sıkıntılı bir dönem geçireceği göz önünde bulundurularak tüm Konya’nın yönetime, dolayısıyla Konyaspor’a destek olması kaçınılmaz oldu.
Sanayicilerin bol para kazanmak için sadece kendilerini düşünme yerine biraz da Konya’nın Türkiye’ye ve Dünya’ya açılan yüzü olan Konyaspor’a destek vermeleri gerekmez mi? Konyaspor’un, Konyalı şirketlerin bir reklam aracı olduğu unutulmamalı. Takım küme düştüğü zaman tüm Konya küme düşer. Patronlar bunu artık görmeli ve takıma destek vermeli. Bunu, Konya dışında bir çok İl’de görebiliriz.
Transfer dönemi başladı, lig hazırlıkları da kulüp tesislerinde başlatıldı. O nedenle taze parayla ihtiyaç var. Herkes elini taşın altına koymalı. Bu konuya bir yerde Konya’yı yönetenler öncülük etmeli. Sadece Konyaspor’un yanındayız, arkasındayız sözleri yetmez. Konyalılar, yöneticileri aktif olarak iş başında görmek istiyor. Sadece yöneticiler değil, siyasilerde ellerini taşın altına koymalılar.
***
Süper lig, bu sezon 21 takımla oynanacak. Bu, lig boyunun uzaması demek.
O nedenle, 4 takımın küme düşeceği gerçeği de göz önüne alınarak takımlar sezon içerisinde sıkıntıya düşmeme adına geniş, güçlü, alternatifli ve kaliteli bir kadro oluşturmak zorundalar.
Geride kalan sezonda sıkıntı yaşayan Konyaspor’un yeni dönemde de aynı durumla karşı karşıya kalmaması için yönetimin ve teknik adamların transferde ince eleyip sık dokumaları lazım.
Ligin uzaması, 4 takımın küme düşeceği gerçeği ile birlikte Konyaspor’da direkt 11’de oynayan bazı futbolcularında ayrılması, transferde daha dikkatli olunması demektir.
Takım kadrosuna baktığımız zaman, Konyaspor’un en az 8-9 futbolcu transferine ihtiyacı olduğunu görebiliriz. Nedir bunlar: Bir kaleci, bir sağ bek, bir sağ stoper, iki ön libero, bir forvet arkası oynayabilecek futbolcu, bir veya iki kanat oyuncusu ve iki forvet.
Lig hazırlıklarının da başlaması nedeniyle, yeni transferlerin kamp çalışmalarına katılmalarını sağlamak için bir an önce transferlerin bitirilmesi önem kazanmakta.
Ancak, Konyaspor’da bugünkü resme baktığımız zaman transferin çok ağır gittiğini söyleyebiliriz. Yönetim ve teknik kadro işi biraz daha çabuklaştırarak beklentilere cevap vermeliler. Anlaşma sağlanan her futbolcuya, iş zamana bırakılmadan imza attırılmalı.
Bu zor dönemde tüm Konya Hilmi Kulluk Başkanlığındaki yönetimin, dolayısıyla Konyaspor’un sözde değil, özde yanında olmalıdır. Yoksa, sonradan eleştirmeye kimsenin hakkı olamaz.
--
YORUMLAR