Konya, tarihinde ilk kez A Milli Futbol Takımımızla kucaklaşmak için gün sayıyor... Ay-Yıldızlı ekibimiz, 92 yıl sonra ilk kez şehrimizde sahne alacak... Bu bir anlamda, "Konya'nın Milli Futbol Şehri" apoleti takması olayıdır... Konya Büyükşehir Belediyesi'nden, tüm resmi - özel kurum, kuruluş ve birimlerine kadar şehrimiz büyük bir onur ve aynı zamanda ağır bir sorumluluk yükleniyor... UEFA kriterlerine haiz 42 bin kişilik Konya Büyükşehir Torku Arena Stadımız ve Kayacık Kamp Tesisimiz ile fiziki şartlarımız tamam, lakin...
Milli maçlar moralle, ruhla, evsahibi şehrin tekyürek olması ve topyekün desteğiyle oynanır.
Konya'da stad ve kamp tesisi dışında, bir milli maç atmosferi henüz oluşmuş değil... Şehrimizdeki bir çift milli maçı yayınlayacak olan TV kanalı bile ekranlardan anonslarını geçmeye başladı ama henüz biz gerçek anlamda start alamadık. Yaklaşık bir hafta sonra peşpeşe oynanacak olan Türkiye-Letonya ve Türkiye-Hollanda Milli maçları, Konya'nın spor tarihindeki en büyük olayıdır. Bu konuda herkes, bir şeyler yapmak, fazla mesailer üretmek zorundadır. Sıkıntılı günler yaşadığımız bu günlerde, milletçe her zamankinden fazla kenetlenmek zorundayız. Bu tarihi organizasyonda, en büyük sorumluluk da Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in omzundadır. Başkanımızın yükünü hafifletmek de, biz Konyalı hemşerilerinin elindedir.
2 milyonu aşkın Konyalıyı ilgilendiren bu milli olayda, İstanbul'da yaşayan, fakat yüreği her daim Konya için çarpan sevgili meslektaşım Ömer Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne, elektronik iletişim kanalıyla 19 Ağustos 2015 günü 11 maddeden oluşan 9 sayfalık bir rapor sundu. Fakat, milli maçlara doğru zaman hızla tükenirken hiçbir geri dönüş alamadı. Altay, bu raporu, sayfalara taşımadan, doğrudan Başkan Akyürek'e ulaştırarak geri planda kalmayı tercih etti. Ancak, Konya'daki milli maçlara yönelik yapılması gerekenlere, tüm boyutlarıyla dikkat çektiği bu tarihi raporun, Sayın Başkan Akyürek'e ulaşmasının kimler tarafından, nasıl bloke edildiğini bilemiyoruz. Milli maç raporu - Başkan Akyürek arasındaki iletişim hattını kesenler, Yüce Allah'ın nezdinde büyük vebal yüklendiler. Tam, bir haftayı heba ederek, hem Konya'ya, hem de Sayın Başkan Akyürek'e büyük kötülük yaptılar.
4 KONYALI MİLLİ FUTBOLCUMUZUN
SEYİRCİ HUZURUNDA ALKIŞLATILMASI
Altay, yüksek profilli raporunda, geçmişte Konyaspor'da oynarken ya da başka takımlarda top koştururken A milli olan, Konyalı-Konyasporlu 4 futbolcumuzun hayatta olduğuna işaret ediyor. Mehmet Aktan (Sarı Mehmet), Ünal Karaman, Mücahit Yalçıntaş ve Zafer Biryol. İşte Konyamızı şereflendiren bu 4 yaşlı eski milli futbolcumuza, 3 Eylül 2015 gecesi Türkiye-Letonya maçı öncesi tribünlerdeki binlerce Konyalı taraftarımız huzurunda, 42 numaralı Ay-Yıldızlı milli takım formalarının, Tahir Başkanımız tarafından giydirilip alkışlatılması ne muhteşem tablo olacaktır. Sarı Mehmet'imiz 70'ine merdiven dayamıştır, Türkiye'nin ve Konya'nın gururudur, kendisini yakın zamanda ziyaret ettim, sohbet ettik. İşte bu Konyalı milli futbolcumuzu ve diğer 3 milli kramponumuzu seyircimizle tanıştırmak, yeni stadımızda alkışlatmaktan büyük bir vefa olayı olabilir mi!..
A MİLLİ MAÇLAR ORGANİZASYONU İÇİN
KONYA HAZIRLIK KOMİTESİ OLUŞUMU
Dünya'nın dört bir yanında gittiği Olimpiyat, Dünya Kupası ve uluslararası organizasyonlarda 40 küsür yılda biriktirip oluşturduğu Spor Kütüphanesi ve Müzesi'nin, İstanbul'da açılmasını isteyen kurumları, "Müze ve kütüphanemizi memleketim Konya'ya vakfediyorum" diyerek reddeden Ömer Altay'ın bu konuda çalışmaları da, Başkan Akyürek'ün isteği ve sözüne rağmen sürüncemede bırakılmış durumdadır. O iş de Allah'ın izniyle, Konya'ya kazandırılacaktır. Spor yazarı kardeşim, milli maça yönelik raporunda, Başkanımız Akyürek'in TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'e Konya motifleri taşıyan bir kupa takdimi, stad yakını ve hava alanının maç günü Konya Büyükşehir-Türkiye-Letonya ve Hollanda bayraklarıyla süslenmesini, milli takımız ve yabancı kafilelere Konya'yı simgeleyen ney, külah, Mevlana hatırası takdim edilmesinin önemine işaret ediyor. Yine Sevgili Altay, bu daralan sürede "A Milli Maç Organizasyonu Konya Hazırlık Komitesi"nin acilen oluşturulmasını öneriyor.
TARİHTE İLK KEZ MİLLİ TAKIM SERGİSİ
Yine Sevgili Ömer Altay, Türk Milli Takımı'nın hiç sergilenmemiş, 1920'li, 30'lu, 40'lı, 50'li yıllardan kalma orjinal fotoğrafları, eski milli maç biletleri, milli maç kitapçıkları, milli maç spor sayfaları ve formalardan oluşan objeleriyle maç günü stadyumda "Tarihte ilk kez Milli Takım Sergisi" düzenleyebileceğini, yerli ve yabancı misafirlerimize dağıtılmak üzere Türk Milli Takımı Tarihi ve Konya konulu bir kitabında maç gününe yetişecek şekilde yayınlanabileceğini belirtiyor... Altay yine raporunda, bizim 6 Eylül 2015'de, Türkiye-Hollanda milli maçımızın oynanacağı gün TSYD Genel Merkezi Toplantısı'nın Konya Tarihi Sille'mizde düzenlenmesi ve açılışında da 5 dakikalığına Belediye Başkanımız Tahir Akyürek'in hazır bulunmasının önemine de işaret ediyor. Konya'da İlk Milli Maç Organizasyonları Raporu'ndaki 11 maddenin tümünün altına imzamı atarım.
Sayın Tahir Akyürek Başkanım, Türkiye'yi ve Konya'yı ilgilendiren tüm konularda samimiyetinize ve yapıcı yaklaşımlarınıza inanıyorum.. Bir hafta sonra Konya'daki A Milli Maçlar Organizasyonları, şehrimiz spor tarihinin en önemli olayıdır... TSYD Konya Şubesi Başkanı olarak ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız hizmete ve koordineli çalışmaya hazırız... Bu tarihi olayı lütfen ıskalamayalım... Konya'da Milli Futbol Tarihi'ne geçecek organizasyonda elimizi taşın altına hep birlikte koyalım... Milli maç haftasından, çok yönlü çalışmalarla yüzakıyla çıkarsak kazanan hem Konya, hem de ülkemiz olacaktır.