Son yıllarda TBMM etkinliğini de, saygınlığını da kaybetme eğiliminde. Bunun tek sebebi TBMM’sinin vekiller çiftliğine ya da vekiller saltanatına dönüştürülüyor olması.
Acaba hangi vekil kanser ilacını alamıyor?
Hangi vatandaş kanser ilacını alabiliyor? SGK neden kanser ilaçlarından da katılım payı alma kararı aldı?
Hangi vatandaş bırakın 12 taneyi üç tane implant yaptırıp parasını SGK dan almaktadır?
Vekil nedir?
İdari sistemimiz gereği biz vatandaşların, bizim adımıza yasalar çıkarması amacıyla seçip gönderdiğimiz ve sadece seçim dönemi için vekalet ve yetki verdiğimiz kişi ve kişiler değil mi?
Asıl olan biz değil miyiz?
Vekalet süresi bitince vekilliğin de bitmesi gerekmez mi?
Ömür boyu maaş, ömür boyu ayrıcalık, ömür boyu dokunulmazlık, ömür boyu koruma, neyin nesidir Allah aşkına?
TBMM’nin son icraatı bardağı taşırdı. Saygın vekillerimizin 8 olan implant hakkı 12 dişe çıkarılmış. Bu neyin nesi oluyor?
Sayın vekiller meclis lokantasında bedava hükmünde olan kebapları; acaba ağız tadıyla yiyemiyorlar mı?
Bu uygulamaya benden önce, kendisini pek de sevmediğim (Çünkü TSK’nın aleyhinde çok konuşmuştu) Gaziantep milletvekili Sn. Ş. Tayyar bile itiraz ederek; “2-3 vekilin ihtiyacı için bütün vekilleri töhmet altında bırakacak ve hoşnutsuzluğa neden olacak böyle bir uygulamayı kabul etmiyorum. Çok ayıp ve çok yazık” mealinde bir açıklamada bulunmuş.
Bu itirazlarından dolayı kendisine teşekkür ederim.
Maalesef son yıllarda TBMM’si, Türk halkının lehine yasa çıkarmaktan ziyade Sn. Erdoğan’ın emir ve direktiflerini yasalaştırmaktan ve kendi özlük hak ve çıkarları için yasa yapmaktan başka bir işlev yapmamaktadır.
Yaptıkları uygulamalar ile asil Türk halkında böyle bir algı ve kanaat oluşmuştur.
Şeker Fabrikaları satılırken, seçim yasaları değişirken, iş ve işçi hakları ayaklar altında sürünürken, öğretmenlere karne sistemi getirilmeye çalışılırken bu vekillerimiz(!) neredeler acaba?
Vekillik, bir saltanat ve özel haklar elde etme yeri olmamalı. Vekillik, vekâlet döneminin sona ermesi ile biten bir çalışma ve görev dönemi olmalıdır.
Ne yazık ki, geldiğimiz nokta; vekilliğin bir ayrıcalık ve saltanat elde etme kurumuna dönüştüğüdür.
Vekil, verilen vekaleti kendi çıkar ve menfaati için kullanmamalı!..
Eğer bu eğilim ve bu anlayışta gidilirse o saygın TBMM’si, yine vekiller aracılığıyla saygınlığını kaybedecek ve tartışmalara açılacaktır.
Ben bir seçmen olarak vekillerin elde ettikleri bu ayrımcılığa hakkımı helal etmiyorum. Haram olsun.
Esen kalınız.