Türkiye’de onca öncelikli iş varken; neden gündem, İŞ BANKASI oluverdi?
Bunu Atatürk karşıtlığı olarak mı görmeliyiz yoksa tıkanan ekonomiye bir can suyu mu?
İş Bankası bir devlet bankası değil.Atatürk’ün direktifi ile% 40.12’si İş Bankası mensupları sandığına, %31.79’u Halka açık, % 28.09’u Atatürk’ün hisselerinden oluşan 1924’te kurulan “Bir milyon” sermayeli bir Anonim ortaklıktır.
Neden İş Bankası gündeme taşındı?
Azıcık geriye gidersek, birilerinin “Babalar gibi satarız!.. Sat sat bitmiyor.” Sözünü hatırlarsınız. Satmaya alışmış olanların dayatmasından usandık artık.
Türk bankaları sata sata yabancılaştırılmıştı. Elde kala kala T.C Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bank kalmış bir de dünyanın saygın bankalarından olan özel sermayeli Anonim Şirket olan İş Bankası.
Bankada Atatürk’ün vasiyeti olan % 28.09 hisse ve yönetim kurulunda da CHP’nin belirlediği dört yönetim kurulu üyesi. Oysa Kamu bankası olan Ziraat bankası, Halk Bankası ve Vakıf Bank’ta eski AKP’li pek çok vekil ile Sn. Erdoğan’ın danışmanları görev yapmıyorlar mı?
Vasiyetler önemlidir ve vasiyet edenin rızası dışında başka amaçlarla asla kullanılamaz ve devredilemez.
Kümese girmenin yolu demir kapıyı kırmaktan geçmez mi?
Demek ki İş Bankası’na da girmenin yolu CHP’ye ait olan Atatürk’ün vasiyeti % 28 hisseyi Hazineye devretmek ve yönetim kurulunda bulunan dört kişiyi oradan uzaklaştırmaktan geçiyor.
Kamu bankalarının içinin ne olduğu ekonomistlerin malumu, olanların da Varlık Fonu’na devredildiği herkesin bildiği bir olay!..
İş Bankası Avrupa’nın ve dünyanın saygın bankalarındandır. Çünkü siyasetten uzaktır. Denilebilir ki “Efendim CHP’li dört üye ne oluyor?”
Evet ama CHP ve onun atadığı üyelerin İş Bankası kârından kuruş almadıklarını bizzat Sn. Erdoğan’da söylemekte.
Bu polemik artan döviz, yükselen enflasyon, dikiş tutmayan faiz ve işsizlik sarmalı gündemini saptırmak olamaz mı?
Vatandaşa, “Yastık altını getirin, tulumbanın suyu kalmadı, tasarruflu olun” derken 500 milyon dolarlık jumbo jet denilen “Uçan Saray” ile ilgilenmeyi ve “Qatar Emiri millete hediye etti.” Şaşkınlığının şaşırtmışlığı olabilir mi? Satın alındıysa yazık, hediye ise ayıp değil mi?
Eğer iş yapacaksanız, üretimden başlayın, bu millete üretmeyi yeniden hatırlatınız. Yatırım yapılsın, bacalar tütsün, israf ve lüksten uzak durulsun, eğitim çağdaş ve akılcı olsun, hurafe ve biat değil akıl ve düşünce hâkim kılınsın.
Zamanı gelince bu asil millet, İş Bankası’nı da usulünce halleder.
Atatürk’e de vakıf kültürüne de saygılı olunuz.
Esen kalınız.
YORUMLAR