Konyaspor'un deplasman tılsımı bozuldu!
Murat DÖNMEZ

Murat DÖNMEZ

Konyaspor'un deplasman tılsımı bozuldu!

29 Eylül 2024 - 18:48

Kendi sahasında oynadığı maçlara oranla deplasmanda daha iyi oynayan ve bunun semeresini de galibiyetlerle alan Konyaspor, bu kez de haftalardır 3 puanı bir arada göremeyen Trabzonspor'a umut ışığı oldu...

Dördüncü deplasman maçına çıkan yeşil beyazlılar 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet alarak şu ana kadar oynanan diğer maçlarındaki sonuçlarla puan sıralamasında gerilemeye devam etti. Deplasmandaki Trabzonspor karşılaşmanın berabere bitmeyeceğini, haftalardır galibiyet alamayan Bordo mavililerin  bize patlayacağı ya da deplasmanda durumu idare eden Konyaspor'un galip gelebileceğini düşünüyordum.

Futbol üç sonuçlu bir oyun olmasına rağmen ben iki sonuçtan biri olacağını söylemiştim.

Nitekim de Abdullah Avcı ille yollarını ayıran, Şenol Güneş ile yola devam kararı alan Bordo mavililere 3 puanı hediye eden yine biz olduk..

Yani hayat öpücüğü...!

Daha önce de bu senaryoları çokça görmüştük...

Geçen sezonun yeni takımlarından olan Pendik'e kendi sahamız da, bu sezonda sezonun yeni takımlarımızdan Bodrum'a hayat öpücüğü veren yine biz olduk...

Trabzonspor maçına gelecek olursak, bordo mavililer eskisi gibi güçlü olan bir takım, Trabzon'da artık zor bir deplasman değil.

O eski gücünü, agresiflerini gösteren bir takım hüviyetinde değil. 

Taraftarı da eski günlerdeki gibi takımlarına yeteri kadar destek vermiyor.

Tribünler de onu gösteriyor...

××××××

Kramer'i ilk 11 de başlatan Ali Çamdalı'nın sağ ve sol kulvara N'dao ve Yusuf Erdoğan gibi hızlı adamlara başlaması doğru hamleydi. Ancak bu isimlerin hızları istenileni vermedi. Geride daha ağır olan Trabzon defansı sağlam durarak Konyaspor'un hızlı futbolcularına geçit vermeyince Kramer' de istediği topları bulmakta zorluk çekti. Yakaladığı gol pozisyonlarında da Kramer'in beceksiz oluşu Konyaspor'u zora soktu.

Yıllardır ülkemizde olan ve oynadığı futbolla herkesin saygı duyduğu Edin Visca'nın 16. dakikadaki harika vuruşu ağlara giderken, golden sonra kendine gelen Konyaspor'un kısa süre sonra  bu gole cevap vermesi bol gollü bir maç  izleyeceğimizin bir kanıtı idi.

Maç sonunda da böyle oldu zaten...

İlk yarıda Kremer'in koluyla oynayıp rakibe penaltı kazandırması moralleri bozarken, ikinci yarı Trabzonspor önde olmanın avantajıyla hızlı oynayıp 3. golü de bularak sezon başından buyana elde edemediği galibiyeti koruma telaşına düşünce Konyaspor'un bunu fırsata çevirme çabaları olumlu sonuçlar verdi. 

Topsuz alanda Kramer'e yapılan hareketi kimse penaltı olarak değerlendirmedi ama Maçı anlatan spikerin cezaalanı içinde Umut Nayir'in eli ile topu tuttuğunu görünce Konyaspor'un penaltı kazandığını anladık hep beraber...!

80. dakikada gelen bu şans, Konyaspor'un kalan dakikalar için umutlanmasana neden olurken direğe nişanlanan top, umutları bir anda çimlere gömdü maalesef..

Bordo mavililer kalan dakikalar için işi garantiye alıp topla daha çok oynamak istemeleri Konyaspor'un işene geldi ve Keyta ile gelen gol kalan dakikalar için bir kez daha Konyaspor için umut, bordo mavililer için ise kahır dolu dakikalar oldu.

Hele ki Pedinho'nun 90 artı 5'de ki şutu gol olsa maçın sonu belki de daha farklı sonuçlar doğuracaktı her iki takım için de...

Ama olmadı... 

Sonuç olarak Konyaspor'un deplasman tılsımı bozuldu...

Ali Çamdalı yine hafta boyunca tartışılmaya devam edecek...

Ve Konyaspor zorlu Eyüp ve Beşiktaş maçları öncesinde yine  herkese 'acaba' dedirtmeye devam edecek.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar