Medya Takip Ajansı Interpress’in ekonomi sayfalarında yapmış olduğu incelemeye göre, geçtiğimiz ay yazılı basında turizm sektörü, hakkında çıkan 21 binden fazla haberle ilk sırasında yer alırken, bu haberler içinde turist sayısında yaşanan düşüş ile ilgili ise 10 bine yakın haber yayınlandığı tespit edildi. İkinci sırada finans sektöründe yaşanan gelişmeler yer alırken, bankacılık sektörü hakkında yazılı basına 14 bine yakın haber yansıdığı belirlendi. Aynı araştırmaya göre, geçen ay ihracat sektöründe artış yaşanması çıkan haberlere de yansırken, ihracat hakkında yazılı basında 12 binden fazla haber yer aldığı saptandı.
Interpres’in, üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile derginin ekonomi sayfalarını kapsayan incelemesine göre, Mart ayında otomotiv sektöründe, hafif ticari araç pazarında yaşanan düşüş haberleri öne çıkarken otomotiv ihracatında ise artış yaşanması gündeme geldi. Yazılı basında binek, hafif ticari ve ağır vasıta segmentleri ile ilgili haberler ön plana çıkarken, otomotivle ilgili haberlerin yazılı basında 9 bini geçtiği belirlendi. Merkez Bankasının faiz oranlarını indirmesi ve başkan Erdem Başçı’nın görev süresinin dolması ile yerine kimin geçeceği ile ilgili haberler gündemi sıkça meşgul ederken, Merkez bankası hakkında geçtiğimiz ay basında 4 bine yakın haber yer aldığı görüldü. İşsizlik oranının geçen on ayın zirvesinde çıkması yazılı basına 3 binden fazla haberle yansırken, yıllık enflasyon rakamlarında yaşanan düşüş başta olmak üzere enflasyon ile ilgili yazılı basında 3 bine yakın haber çıktığı belirlendi.
Ekonomi gündemi hakkında yapılan aynı araştırma sonuçlarına göre, bu yılın Mart ayında Türkiye’nin ekonomi gündemine yansıyan diğer haberlerin ise, et ve süt fiyatlarında yaşanan gelişmeler, taşeron işçilerin kadroya alınması, zorunlu trafik sigortası ilgili gelişmeler ve emeklilere promosyon verilmesi olduğu tespit edildi.
YORUMLAR