Tiyatroyu köylününün ayağına götürdüler

Tiyatroyu köylününün ayağına götürdüler

Adıyaman'da, tiyatroya gitme imkanı bulamayan köylülerin ayağına giden üniversite öğrencileri, Türkçe ve Kürtçe oyunlarla tiyatroyu tanıtıyorlar.

30 Nisan 2014 - 13:06

Adıyaman'da, tiyatroya gitme imkanı bulamayan köylülerin ayağına giden üniversite öğrencileri, Türkçe ve Kürtçe seslendirdikleri oyun ve skeçlerle tiyatroyu tanıtıyorlar.

GAP Kalkınma İdaresine bağlı Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi organizatörlüğünde Sabancı Vakfı'nın hibe desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında gönüllü 15 üniversite öğrencisi, yazdıkları oyun ve skeçleri, köy köy sahneliyor.

Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Müdürü Yeşim Çelik Süzer, yaptığı açıklamada, sürekli proje üreten gençlerin son olarak Genç Bank projesinden 900 liralık destekle tiyatro oluşturduklarını söyledi.

Gençlerin dar bütçeye rağmen köy ve ilçeleri gezerek vatandaşları tiyatro ile buluşturduklarını belirten Süzer, oluşturulan tiyatro grubuna yoğun istek olduğunu ifade etti. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında köylerde oyun sahnelediklerini dile getiren Süzer, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde de merkezdeki liselerde sahne alacaklarını vurguladı.

Süzer, köylerde Türkçe ve Kürtçe, bazen de her iki dilde birden oyunlar sahnelendiğini sözlerine ekledi.

,- Kürtçe'ye ağırlık verecekler

Genç Bank proje yürütücüsü Gizem Yücetaş da tiyatro ekibinin başvurusu üzerine, topluma faydalı olmak için projeye destek verdiklerini belirterek, bu tür etkinliklerin il merkezinde devam edeceğini ifade etti.

Tiyatronun yönetmeni Ayşe Çiriş ise üniversiteli öğrencilerle hazırladıkları oyunları, köylerde sahneleyerek, öğrencilerin tiyatro ile tanışmalarını sağladıklarını söyledi. Köydeki vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Çiriş, Kürtçe'ye biraz daha ağırlık vereceklerini dile getirdi.

Üniversite öğrencisi Nusret Karahan da çalışmanın gönüllük esasına dayandığını belirtti. Herhangi bir destek olmadan oyunları sahnelediklerini vurgulayan Karahan, köylerdeki çocukların gözlerindeki gülümsemenin bütün yorgunluklarını giderdiğini ifade etti.

Tolga Erdoğan ise büyük şehirlerde tiyatroya ulaşmanın kolay olduğunu, kendilerinin ise zor olanı yapıp tiyatroyu köylülerin ayağına götürdüklerini kaydetti.

Oyunda Kürtçe konuşan Yusuf Binzet de köylülerin ana dillerinde tiyatro izlemekten dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, bunu fark ettikten sonra Kürtçe konuşmaları arttırdığını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Büyük Dönüşümde İkinci Final
Büyük Dönüşümde İkinci Final
13. haftanın hakemleri açıklandı
13. haftanın hakemleri açıklandı