Eğitim pazarlaması kavramının ön plana çıktığı çağımızda çok sayıdaki eğitim kurumunun ve üniversitenin ancak pazarlama ve iletişimi bilen, işin uzmanı yöneticilerce farklılaşabileceğini, Selçuk Üniversitesi gibi köklü ve kimliği olan bir üniversitenin marka değeri oluşturma zamanının çoktan geldiğini ifade etti.
Selçuk Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Hüseyin Altunbaş, uzmanlık alanı olan marka, reklam ve pazarlama iletişimi konularındaki tecrübe ve birikimlerini Selçuk Üniversitesinin farklılaşması ve markalaşması için seferber edeceğini belirterek:
“Güçlü bir marka kimliği oluşturabilmek için üniversite; öğrencisiyle, personeliyle ve akademik kadrosuyla sıkı bir iletişim ve iş birliği içerisinde olmalıdır. Mezunlarının mevcut öğrencilerle buluşmasını sağlamalıdır. Mezunlarını unutmuş bir anlayış, üniversiteleri hafıza kaybına götürür ve mevcut öğrencileri de oksijensiz bırakır. Her fakültenin mezunlarını her ay sürekli etkinliklerle ağırlamak ve gerçekleştirilecek projelerle üniversiteyi üretim merkezleri haline getirmek gerekmektedir. Üniversiteler ancak bu şekilde inovasyon merkezleri olurlar. Yeni ve daha değerli kitleleri ancak bu şekilde çekebilirler. Hem ulusalda hem de uluslararası alanda yukarılara ancak bu mantıkla çıkabilirler. Kendi içinde personeliyle, hocalarıyla ve öğrencileriyle iletişimi olmayan hiçbir üniversite yenilik üretemez, kendini geliştiremez. Kendini tekrar eden kişi ve kurumlar olumsuz dedikodu üretir. İş geliştirme dedikodusu üreten kurumlar ileriye gider.
Selçuk Üniversitesi olarak köklü üniversiteyiz ancak istenilen marka liginde değiliz. Nerede eksikliklerimiz var diye oturup çalışmalı ve ekip anlayışı içinde keskin ve kalıcı projeler üretilmelidir. Üniversitenin reklam mantığını ileriye taşımak lazımdır. Halkla ilişkiler mantığını ileriye taşımak lazımdır. Yani bütünleşik pazarlama iletişimi anlayışını tüm üniversitemize hakim kılmak lazımdır. Kendini hem kendi personeline hem de dışarıdaki kitlelere doğru anlatamayan üniversite, başarısızlık sarmalından çıkamaz.
Bu mantıkla Selçuk Üniversitesinin çok değerli hocalarıyla, personelleriyle, öğrencileriyle ve mezunlarıyla ekip bilinci içinde, iletişim odaklı bir yönetim anlayışı tesis ederek üniversitemizi mutluluk vaat eden bir üniversite haline getirmek istiyorum.
İletişimin gücünü kullanan bir üniversite olmasını arzuluyorum. Herkesin birbiriyle sıkı iş birliğini önemsiyorum. İnsanların birbirlerini sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda olduğunu düşünüyorum. İşin uzmanlıklara bağlı olmasını önemsiyorum. İş ve proje üretmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin milli gücünü bilimle, disiplinle ve etik değerlere sarılarak dünyaya gösterebileceğini görüyorum. Bilgi üreten ve bilgi sahibi insanları yetiştiren üniversitelerimizin olmasını önemli buluyorum. Bu yüzden sürekli geri dönüş almak için hem birebir hem de kitlesel olarak araştırmalarla kendimizi sürekli yenilemenin gerekli olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimiz için sosyal etkinliklerin sürekli olması gerektiğini ve kampüste sanat sokağının bu amaca hizmet edecek güzel bir düzenleme olacağına inanıyorum. Bu güzel düşüncelerimizi umarım üniversitemiz ve Konya’mız için gerçekleştirme imkanı elde ederiz. Bu sürecin üniversitemiz ve Konya’mız için hayırlı olmasını dilerim” dedi.
YORUMLAR