Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi Gönül Elçileri’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırladıkları ve tüm geliri üniversite öğrencilerine burs olarak verilmek üzere hazırlanan eserler satışa sunuldu. Resim, hat, ebru, çini, heykel ve seramik olmak üzere yaklaşık 500 eserin yer aldığı sergideki eserler proje kapsamında sanatsal değerinin oldukça altında fiyatlara satıldı.
Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleştirilen serginin açılışına Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve eşi Hatice Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ve eşi Perihan Özcan, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Fazilet Uyar, hayırseverlerler, gönül elçileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve ziyaretçiler katıldı.
“ALACAĞINIZ HER ESER ÇOK DEĞERLİ”
Serginin açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, “Yaklaşık 2 ay önce üniversitemizin gönül elçileri ve fakültemizin işbirliğiyle hazırlamaya başladığımız sergimizi bugün ziyaretçilerimize açıyoruz. Bu süre içerisinde fakültemizin öğretim üyeleri ve öğrencileri hep birlikte el ele vererek bizlerle birlikte bu eserleri ortaya çıkarmak için emek sarf etti. Sergimizde yaklaşık 500 tane eserimiz var. Bunlar resim, hat, ebru, çini, heykel ve seramik gibi eserlerden oluşuyor. Eserlerimiz sanatsal açıdan son derece değerli. Ancak sosyal sorumluluk projesi kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için değerinin çok altında fiyatlara satışa sunuluyor. Alacağınız her eser üniversitemizdeki ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak geri dönecektir. . Şimdiden katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
SOSYAL SORUMLULUKTA SELÇUK FARKI
Açılışta söz alan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Son birkaç yıldır sosyal sorumluluk projelerine ayrı bir önem veriyoruz. En son Öğrenci Giysi Bankası’nın açılışında sizlerle beraber olduk. Türkiye’de örneği az bulunur bir çalışmaydı.
Bunun dışında Sağlık Kasabası’nda, Huzur Evi’nde ve Konya E-Tipi Kapalı Cezaevi’nde önemli projelerimiz oldu. Ancak bugünkü projemiz kendi öğrencilerimizin yararına düşünüldü. Burada satılan eserlerden elde edileng elirin tamamı ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs olarak verilecek.Bir taraftan bir sosyal sorumluluk projesi bir taraftan öğrencilerimizi eser vermeye teşvik eden bir çalışma. Diğer yandan da üniversitemizin halkla bütünleşmesini sağlayan bir çalışma olması nedeniyle çok önemli. Halkımız bu vesileyle çok kıymetli eserlere oldukça iyi koşullarda ulaşma fırsatı buluyor. Bize bu çalışmaları sunup öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
YORUMLAR