KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın Vakıf Senedi değişikliği Vakıf Genel Kurulu’nda oybirliğiyle kabul edildi. Genel Kurul’da 99 üyenin imzalı önergesiyle; Vakfın sahibi olduğu KTO Karatay Üniversitesi’nin, Mütevelli Heyeti’nin yeniden belirlenmesi amacıyla Vakıf yönetiminin girişimde bulunması kararı alındı. KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Oda ve Vakıf yönetimi olarak Konya Ticaret Odası’nın ismi ve maddi gücüyle kurulan KTO Karatay Üniversitesi’nin Mütevelli Heyetine çağrımız yönetim emanetinin sahibine devredilmesidir” dedi.
Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Genel Kurulu, Konya ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığına Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Büyükeğen’in yaptığı Genel Kurul’da, Vakıf senedi değişikliği görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Genel Kurul’da 99 üyenin imzalı önergesiyle; 11 Mayıs 2013 tarihinde yapılan Oda seçimleri ve 27 Eylül 2013 tarihinde yapılan Vakıf Mütevelli Heyet toplantısıyla oluşan irade doğrultusunda Vakıf tarafından kurulan KTO Karatay Üniversitesi’nin en yüksek karar organı olan Mütevelli Heyeti’nin yeniden belirlenmesi amacıyla Vakıf yönetimi tarafından gerekli çalışma ve girişimlerin yapılması için tavsiye kararı oybirliğiyle alındı.
Genel Kurul’da konuşma yapan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, değişikliği onaylayarak destek veren tüm Mütevelli Heyet üyelerine teşekkür etti.
Başkan Öztürk, “Mayıs ayındaki seçimlerimizde KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın, üyelerinden aldığı yetkiyle seçilen Oda Meclisi tarafından yönetileceğine yönelik bir söz vermiştik. Yine geçtiğimiz eylül ayında yaptığımız Vakıf seçimlerimizde de bu sözümüzü yinelemiştik. Bugün gerçekleştirdiğimiz Vakıf Senedi değişikliği ile bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bundan dolayı Allah’a hamd ediyor, verdiğiniz destekten dolayı siz değerli mütevelli heyet üyelerimize teşekkür ediyorum. Konya Ticaret Odası’nın 20 bin üyesinin alın terinin vebalini üzerinde hissederek üyelerine ve şehrine hizmeti şiar edinen Odamızın hiçbir kademesi şahısların tekelinde olamaz. Rızkını bizimle paylaşan üyelerimizin hak sahibi olduğu KTO Karatay Üniversitesi yönetimi hakkında tasarrufta bulunabilecek tek makam üyelerin hür iradesiyle seçtiği KTO Meclisi ve Vakıf Mütevelli Heyetidir. Konya Ticaret Odası’nda başkanlık görevine başladığım 2011 yılı Mayıs ayından itibaren bu gerçeği hep savundum. Bizim savunduğumuz gerçek şahısların değil kurumun ön plana çıktığı bir yapıdır. Talebimiz Konya Ticaret Odası’nın kendi içindeki tüm dinamikleriyle birlik ve beraberliğidir. Fuar alanıyla, mesleki eğitim merkezi ile üniversitesi ile bütünleşen, şahısların güdümünden çıkarak Konya Ticaret Odası’nın seçilmiş meclisinin sahibi olduğu güçlü bir yapıyı kazandırmak istiyoruz. Bu yapının kurumsallaşmasını istiyoruz. Bugünkü vakıf senedi değişikliği ile vakfın kurumsallaşmasını sağladık. KTO Karatay Üniversitesi yönetiminin de kurumsallaşması için çalışacağız. Üniversite mütevelli heyeti başkan ve yardımcısının istifalarının ardından üniversitenin sahibi olan vakıftan yeni üyeler istenerek bir başkanlık seçimi yapılması gerekirdi. Ancak bu yapılmamıştır. Vakfımızın ve odamızın hiçe sayıldığı bu durum bizleri üzmüştür. Oda ve Vakıf yönetimi olarak Konya Ticaret Odası’nın ismi ve maddi gücüyle kurulan KTO Karatay Üniversitesi’nin Mütevelli Heyetine çağrımız yönetim emanetinin sahibine devredilmesidir. Vakıf yönetimi olarak bugün Vakıf Genel Kurulumuzdan aldığımız destekle Üniversite yönetiminin Vakıf yöntimine devredilmesi için çalışmalarımıza başlayacağız” şeklinde konuştu.
Genel Kurulda söz alan üyeler de Vakıf Senedi değişikliği için Vakıf yönetimine teşekkür ederek üniversite yönetiminin Vakfa devredilmesi için yapılacak çalışmalara destek olacaklarını söylediler.
YORUMLAR