Süper Lig'in 23. haftasında Kayserispor'a konuk olan Konyaspor 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada 3-2 mağlup oldu.
Haftaya 24 puanla 14. sırada giren yeşil-beyazlılar, 17 puanla 16 yani küme hattının içinde yer alan sarı-kırmızılılara karşı puan mücadelesi verdi. Ev sahibi ekip zorlu maçın 14. dakikada Mehdi Bourabia'nın asistinde Duckens Nazon ile 1-0 öne geçti. Dakikalar 23'ü gösterdiğinde Carlos Mane'nin pasında Miguel Cardoso ile fark 2-0'a geldi. İlk yarının son dakikalarında, 45+3. dakikada Marko Jevtovic'in pasında Danijel Aleksic farkı yeniden 1'e indirdi ve Anadolu Kartalı soyunma odasına 2-1 geride girdi.
İkinci yarıya Konyaspor hızlı başlasa da kalesinde 3. golü gördü.55. dakikada Miguel Cardoso'nun asistine Duckens Nazon kendisinin 2, takımının 3. golünü kaydetti. Anadolu Kartalı son haftaların formada ismi Kramer ile 69. dakikada farkı bire indirdi ve skor 3-2 oldu.
Karşılaşmanın 88. dakikasında Konyaspor Keyta ile 3-3'lük beraberliği sağlasa da bu gol 4 dakikalık bir incelemenin ardından VAR'a takıldı ve iptal oldu.
Bu dakikada Yarı otomatik sistemin bozulduğu ve ofsayt çizgisinin el ortamı ile çizildiği anlaşıldı.
Karşılaşmanın sonuna 9 dakikalık uzatma verilirken 90 artı 2'de Boateng direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma Kayserispor'un 3-2'lik galibiyetiyle sona erdi.
Kayserispor kendi sahasında Konyaspor'u 6 yıl önce yine bir 23. hafta da mağlup etmişti.
Bu sonuçlar Konyaspor 24 puanda kalırken Kayserispor puanını 20'ye çıkardı.
YORUMLAR