Gündeşli: Hakkımızı istiyoruz

Gündeşli: Hakkımızı istiyoruz

Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği Genel Başkanı Mustafa  Gündeşli, Görevleri bittikten sonra kamuya atanmaları ile ilgili kanun olması  rağmen binlerce Uzman çavuşun bu talebinin görmezden gelinmesi bizleri derinden yaraladığını söyledi.

21 Ağustos 2024 - 17:19

Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği Genel Başkanı Mustafa  Gündeşli, 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanununun 5’inci maddesinde “Uzman Erbaşların 14/07/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları kanununun 92’nci maddesi hükmünden yararlanabilmeleri için 2016 yılından önce 2 yıl olan hizmet yılın 2016 yılından sonra 7 hizmet yılını tamamlamış olmaları gerekir; hükmü yer almaktadır.

Bu kanun Devlet tarafından çıkarılmış olup; bu şartları taşıyan Uzman Çavuşların  kazanılmış haklarıdır.  Lakin hak sahibi binlerce Kahraman Eski Uzman Çavuş Kazanılmış Hakları olmasına rağmen kamuya atanma taleplerine olumsuz yanıt verilmektedir.
Gündeşli açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

'Vatan ve Millet için canı pahasına görev yapan Eski Uzman Çavuşların Atanma taleplerini kurumların inisiyatifine bırakılması ve kanuni olarak var olan haklarının olmasına rağmen atama yapılmamaktadır. Bizler yaşamış olduğumuz bu kutsal toprakları korumak adına, dağlarda - 30 derecelerde görev yapan; Doğu'da, Güneydoğu'da, Suriye'de Kuzey Irak'ta canı pahasına mücadele eden kendi düğününe gidemeyen, çocuğunun doğumunu ve mezuniyetini göremeyen, annesinin, babasının cenazesine gidemeyen; bir gece ansızın gelen Eski Uzman Çavuşlarız."


   

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Onur yılmaz
    3 hafta önce
    Eski uzman Çavuşlara desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim
  • Mustafa Keklikci
    3 hafta önce
    Verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür ederiz MEMURİYET HAKKIMIZDIR
  • İbrahim Demir
    3 hafta önce
    Eski Uzman Çavuşlar ve aileleri olarak bizlere vermiş olduğunuz desteklerinizden ötürü çok teşekkür ederim
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konyaspor'dan altın üçlük 1-0
Konyaspor'dan altın üçlük 1-0
Ortak Türk alfabesi için önemli adım
Ortak Türk alfabesi için önemli adım