Erkoyuncu başlatılan algı operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ben mütevazi bir insanım ama mütevaziliğin de bir sınırı var. Sonuçların üstünü örtmek adına kılıf arıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuka giderler gerçekten öyle bir şey varsa hukuk gereğini yapar dedi
PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Çiftçi TVde yayınlanan Tarım Masası programında tarihinin rekor katılımıyla gerçekleşen Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi seçimi sonrası değerlendirmelerde bulundu. Seçimlerin beklenenin çok üzerinde bir katılımla gerçekleştirildiğini aktaran Başkan Erkoyuncu ortalama 16 ila 18 bin katılım beklediklerini vurgularken 23 bin kişilik katılımla kooperatif tarihinin katılım bazında rekor kırdığını aktardı. Seçimin bir şölen havasında geçtiğini de kaydeden Başkan Erkoyuncu, seçimi sorunsuz bir şekilde tamamladıklarını söyledi. Başkan Erkoyuncu, Ben seçim çalışmalarında bana oy verin demedim. Aklınıza ve vicdanınıza danışarak hareket edin dedim. Bu kurumlara sahip çıkmanın yolu genel kurula gelip oy kullanmaktan geçer ifadelerini kullandım. Çiftçimiz katılım gösterdi ve bizi uygun gördüler. Sevgi ve samimiyetlerini gösterdiler. Onların sevgi ve samimiyetlerinin altında kalmamak için bütün gücümle çalışacağım dedi.
12 BİN ÜYENİN HİÇ BİRİ PANCAR ÜRETİCİSİ DEĞİL
12 bin üyenin ortaklıklarının düşürülmesi ile ilgili son zamanlarda kamuoyunda algı yaratılmaya çalışılması hususunda değerlendirmelerde bulunan Başkan Erkoyuncu, üye ortaklıklarının düşürülmesi ile ilgili şahsi herhangi müdahalenin söz konusu olamayacağını aktarırken, başlatılan karalama kampanyasının ancak kurgu filmlerinin senaryolarından alıntı olabileceğini söyledi. Başkan Erkoyuncu konu ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu; Kooperatiflerde üyelerin belli miktarda para ödeme koşulları ve kişisel bilgilerini güncelleme koşulları var. Yönetmelik bu kuralları yerine getirmeyenlerin üyeliklerinin düşürülmesi gerektiğini söylüyor. 12 bin üye kişisel bilgilerini güncellememiş veya aidatlarını ödemediği için üyelikten düşürülmüş. Bu bahsedilen 12 bin üyenin 799u 2021 seçimlerinde genel kurula gelerek oy kullanmış. Geri kalanı aidat ödemesi yapmadığı gibi bilgilerini de güncellememiş. Ayrıca söz konusu 12 bin üyenin hiçbir tanesi pancar üreticisi değil ve hiçbirinin kotası yok. Tüm bu şartlar sağlanmış olsa zaten bilgileri güncel olur. Usulsüzlük yaparak şahsıma oy verecek kişileri üyeliğe aldığımızı iddia ediyorlar. Peki ben o kişilerin bana oy vereceğini nereden bilebilirim? Aklımızı kullanarak düşünecek olursak mantık bunun neresinde? Bizden önceki 2021 Ekim ayında 40 günlük sürede 1198 üye yapılmış. Onları neden yaptınız? Orada yaklaşık 2665 başvuru varmış ve 1467 kişi üye yapılmamış da neden 1198'i üye yapılmış? Ben mütevazi bir insanım ama mütevaziliğin de bir sınırı var. Sonuçların üstünü örtmek adına buna kılıf arama derler başka bir şey değil. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuka giderler gerçekten öyle bir şey varsa hukuk gereğini yapar.
ŞEKER ÜST KURULU TEKRAR YAPILANMALI
NBŞ ile ilgili bakanlık ve ilgili kuruluşların önemli gayretleri olduğunu aktaran Başkan Erkoyuncu, öngördükleri tüm sıkıntıları yine bürokrasi görüşmelerinde bizzat aktardığını söyledi. Başkan Erkoyuncu konunun yakın takipçisi olduklarını belirtirken bakanlık görüşmelerinin sıklıkla devam edeceğini vurguladı. Başkan Erkoyuncu açıklamasının devamında, Geçmişte Şeker Üst Kurulu vardı ve çok ciddi çalışma sarf ediyorlardı, denetimler çok hassastı. Şeker Üst Kurulunun tekrar yapılanması gerektiği kanaatindeyim. Daire başkanlığı bu alanda yetersiz kalıyor, meseleye karşılık veremiyor ifadelerini kullandı.
ÇİFTÇİMİZ UMDUĞUNU BULAMADI
Pancar çiftçisinin yaşadığı olumsuzlukları dile getiren ve çiftçilerin haklarını canla başla savunacağını vurgulayan Başkan Erkoyuncu, Bildiğiniz üzere şeker pancarının taban fiyatını devlet açıkladı. Devlet tabii ki bizimle istişare eder ama her zaman son söz devletindir. Devletimiz son sözünü söylemeden tüm donelerimizi, gerekçelerimizi ve beklentileri devletimizin ilgili birimlerine sunmakla mükellefim. Çiftçimiz bu yıl ve geçen yılki tarım ürünlerinde taban fiyatlarında maalesef umduğunu bulamadı. Tarım Bakanlığının fiyat politikalarını eleştirmiyorum ama rakamları da doğru bulmuyorum. Sayın bakanımızın da bu konuda ne kadar duyarlı hareket ettiğini de biliyorum. Tüm gerekçelerimle birlikte uygun fiyat oluşturma noktasında gayret göstereceğimden çiftçimizin şüphesi olmasın şeklinde konuştu.
DEVLET VE STKLAR İSTİŞARE HALİNDE OLMALI
Konya havzasına su getirilmesi ile ilgili yine bürokrasi görüşmelerinin devam ettiğini bildiren Başkan Erkoyuncu, konu ile ilgili çiftçinin tasarruflu su kullanımına özen göstermesi gerektiğini söyledi. Başkan Erkoyuncu, yaşanan su kriziyle alakalı devlet ve STKların istişare halinde hareket etmesinin doğru bir hamle olacağına da dikkat çekti.
YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ ANLATTI
Yeni dönem hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Erkoyuncu, öncelikli hedeflerinin pancar üreticisinin yüzünü güldürmek ve su problemine kalıcı çözüm üretmek olduğunu vurguladı. Başkan Erkoyuncu açıklamasının devamında sözlerini şöyle sürdürdü; Birinci öncelikli hedefimiz su meselesini çözebilmek. İnşallah Konya havzasına suyu getireceğiz. Türkiye'de maalesef milli tohumumuz yok. Milli tohum yetiştirmek için bir gayret içerisindeyiz ve umut verici gelişmeler var. En kısa zamanda milli tohumumuzla ilgili müjdeyi vereceğimizi umut ediyorum. Pancar çiftçimizin sorunlarına çözüm bulmak yine öncelikli hedeflerimiz arasında. Kapasite artırımları ile fabrikalarımızda kaliteden taviz vermeden üretime devam ederek ülke ekonomisine katkı sunmak da yine başlıca hedeflerimiz arasında.
YORUMLAR