Elde kalan karpuzları belediye dağıttı

Elde kalan karpuzları belediye dağıttı

Seydişehir’in coğrafi işaretli karpuzu, Seydişehir Antalya çevreyolunda ücretsiz dağıtıldı.

19 Ağustos 2024 - 13:58

TARLADA KALAN KARPUZLAR VATANDAŞA İKRAM EDİLDİ

Geçtiğimiz günlerde hasat sezonu açılan Seydişehir’in Coğrafi İşaret Tescil Belgeli Karpuzu, yeteri kadar rağbet görmeyerek çiftçilerin ürünleri tarlada kaldı.

Geleneksel yöntemlerle Seydişehir’in verimli Suğla arazileri üzerine ekilen Coğrafi İşaretli Seydişehir Karpuzu, bu yıl rekor bir üretimle 16 bin dekar alanda hasadı yapıldı. 

Hasat sezonunun açılmasıyla birlikte tarlaya giderek çiftçilerle görüşen ve kilosu 50 kuruşa bile alıcı bulunmayan karpuzun tarlada kalmasına duyarsız davranmayan Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, çiftçinin tarlasında kalan 200 ton karpuzu satın alarak Konya-Antalya yolunu kullanan misafirlere ücretsiz bir şekilde ikram etti. 

Tarımsal alanda üretim planlamasının sağlıklı olmadığını belirten Başkan Ustaoğlu, “maalesef tarımsal alanda planlama eksikliğinden kaynaklanan sorun sebebiyle çiftçilerimiz bu yıl daha fazla zarar etti. Bizler sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ederek çiftçilerimizin tarlasında kalan coğrafi işaretli Seydişehir Karpuzumuzu satın alarak vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Hem çiftçilerimize destek oluyoruz, hem de ilçemizin ve coğrafi işaretli karpuzumuzun tanıtımına katkı sağlıyoruz. Çiftçilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Başkan Ustaoğlu, Konya-Antalya çevre yolunu kullanan misafirlere 3 bölgede kurulan ikram noktasından karpuz hediye etti. Uygulamadan memnun kalan misafirler ve çiftçiler, Başkan Ustaoğlu’na teşekkür ettiler. 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konyaspor'dan altın üçlük 1-0
Konyaspor'dan altın üçlük 1-0
Ortak Türk alfabesi için önemli adım
Ortak Türk alfabesi için önemli adım