Yurt İçi Ve Yurt Dışı Eğitim Programları Selçuk'ta Tanıtıldı
Avrupa Birliği Gençlik Topluluğu Derneği ve Eurodesk Temas Noktaları tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Ulusal Gençlik Bilgilendirme Günleri” Selçuk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İki gün sürecek etkinliklerde öğrencilerin ve akademisyenlerin yararlanabileceği yurt içi ve yurt dışı gençlik ve eğitim programları hakkında bilgiler verilerek, programlara yönelik farkındalık yaratma ve bilinirliği artırma amacıyla sunumlar gerçekleştirilecek.
Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Konya Vali Yardımcısı Dr. Sefa Çetin, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
“SUNUMLAR ÖĞRENCİLERİMİZİN VİZYONUNU GELİŞTİRECEK”
Programın açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuk Üniversitesi olarak öğrencilerimizin gerek akademik anlamda gerekse kişisel ve sosyal gelişimleri noktasında bazı çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Burada gerçekleştirilecek sunumlar öğrencilerimin vizyonlarını geliştirecektir. Unutulmamalıdır ki bireylerin tek taraflı gelişiminden ziyade farklı kültürler ve sistemlerle kendilerini yenilemeleri, günümüz bilim dünyasının olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Bu tür eğitim ve gençlik programları da bu gelişimin daha efektif yapılabilmesi adına öğrencilerimize önemli fırsatlar sunmaktadır. Selçuk Üniversitesi olarak Dünya’da ilk 500 hedefimizin gerçekleşmesi adına bizlere büyük katkılar ve geri bildirimler sağlayacak olan bu programlara katılım düzeyimizin gerekli seviyelere ulaşabilmesi adına üniversite yönetimi olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz.” dedi. “AB BİZİM İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR SÜREÇ”
Bu tür etkinliklerle Türkiye’nin AB üyeliği sürecine önemli katkılar sağlayacağını söyleyen Vali Yardımcısı Dr. Sefa Çetin ise, “Bilindiği gibi AB’ye giriş süreci Türkiye için en önemli modernleşme projelerinden biridir. Tanzimat’tan beri bu süreç devam ediyor ama Cumhuriyetin kuruluşundan sonra Batılılaşma bizim ana vizyonumuz oldu. 1950’li yılardan sonra AB içinde yer almak için resmi bir süreç içerisine girdik. Bu her hangi bir hükümet projesi değildir, bu proje devletin projesidir. AB bizim için vazgeçilmez bir süreçtir. Bizler de bütün kurum ve kuruluşlarımızla bu sürecin içerisinde aktif olarak yer almaya devama edeceğiz. Selçuk Üniversitesi’ne de böyle bir programa ev sahipliği
yaptığı için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
AMAÇ: YURTİÇİ VE YURTDIŞI EĞİTİM PROGRAMLARINA KATILIMI ARTIRMAK
Açılış konuşmalarının ardından etkinliğe destek verenlere Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Ardından oturumlara geçildi. 2 gün sürecek oturumlarda yurt içi ve yurt dışı gençlik ve eğitim programları, AB Erasmus Plus, Mevlana ve Farabi Değişim Programları, Avrupa Gönüllük Hizmeti, çeşitli burs programları, Gençlik Merkezi ve Kampları konu başlıkları üzerinde öğrencilere ve akademisyenlere bilgilendirme sunumları gerçekleştirilecek. Bu yıl ilki düzenlenen tanıtım günleriyle yurt içi ve yurtdışındaki eğitim programlarına katılımın artırılması amaçlanıyor.