Seydişehir'de Kuğulu Vadisi Projesi İçin Çalışmalar Hız Kazandı

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, turizm potansiyelini artırmak amacıyla Kuğulu Vadisi Projesi'nin yeni etapları için harekete geçti. Proje, KOP Turizm Geliştirme Mali Destek Programı'ndan sağlanacak hibelerle bölgeyi bungalovlar, karavan kamp alanları ve doğa dostu oturma alanlarıyla donatmayı hedefliyor.

Konya'nın Seydişehir ilçe Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya, Kuğulu Vadisi Projesi için bir araya gelerek detaylı incelemelerde bulundu. Başkan Ustaoğlu, KOP Mali Destek Programı kapsamında Kuğulu Vadisi’nde yapılacak bungalov evler, kamp ve karavan alanları gibi projelerin hazırlıklarına başladıklarını belirtti. Bu projeyle bölgenin peyzaj düzenlemesi ve ziyaretçilerin doğayla iç içe konaklama imkanlarına sahip olması amaçlanıyor.

KOP Desteği ile 1. Etap Çalışmaları Başlıyor

Belediye Başkanı Ustaoğlu, KOP Turizm Geliştirme Mali Destek Programı hibe çağrısına başvuru yaptıklarını ve projede ilk etap olarak gölet etrafının peyzaj düzenlemesi, bungalov konaklama birimleri, kamp ve karavan konaklama alanlarının oluşturulmasının hedeflendiğini aktardı. Ustaoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve şehir plancıları ile projedeki gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Kuğulu Vadisi Projesi ile Seydişehir Turizmini Canlandırma Hedefi

Seydişehir’in tanıtımını güçlendirmeyi amaçlayan Başkan Ustaoğlu, yaklaşık 8 yıldır etaplar halinde sürdürülen Kuğulu Vadisi Projesi’nin tamamlanmasıyla bölgeye gelecek yerli ve yabancı turist sayısında artış yaşanacağını söyledi. Ustaoğlu, projenin bölgesel markalaşmaya katkı sağlayacağını, rekabet gücünü artırarak Seydişehir’in yurtiçi ve yurtdışında tanınmasını destekleyeceğini belirtti.