Sanatçılar Demokrasi İçin Bir Araya Geldi
Selçuk Üniversitesi ve Dumlupınar Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen 'Demokrasi Şöleni Uluslararası Karma Sergisi' Konya Devlet Güzel Sanatlar Sergi Salonu'nda açıldı. Yerli ve yabancı yaklaşık 50 sanatçının 60 eseri sanatseverlerle buluştu. AB destekli proje ile insan hakları konusunda bir bilinç oluşturmak amaçlanıyor.
Selçuk Üniversitesi ve Dumlupınar Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen ‘Demokrasi Şöleni Uluslararası Karma Sergisi’ Konya Devlet Güzel Sanatlar Sergi Salonu’nda açıldı. Yerli ve yabancı yaklaşık 50 sanatçının 60 eseri sanatseverlerle buluştu. AB destekli proje ile insan hakları konusunda bir bilinç oluşturmak amaçlanıyor. Serginin açılışına Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Atan, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımısı Doç. Dr. Levent Mercin, öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.
Açılış konuşmasında sergi konseptinin çok anlamlı olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, “Dumlupınar Üniversitesi ile olan işbirliklerin bundan sonra da güçlenerek devam edeceğine inanıyorum. Ayrıca sanatın evrensel bir dil olma özelliği takdir edilmesi gereken bir husustur. Bu anlamda burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.” dedi.
Projenin yaklaşık 1.5 yıl önce tasarlandığını söyleyen Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımısı Doç. Dr. Levent Mercin ise, “Proje, ön elemeleri geçtikten sonra Finans Merkezi ve Avrupa Birliği tarafından da kabul edildi. Bu sergide, 50'ye yakın sanatçının 60 eseri var. Serginin konsepti, demokrasi ve insan hakları konusunda insanları bilinçlendirmek. Bu proje ülkemiz gençliği ve Avrupa Birliği'nin ortak değerleri olan 'insan hakları' konusunda bir bilinç oluşturmak amacıyla hazırlanmıştır.” diye konuştu.
Açılışta söz alan Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Atan ise, “Böyle bir sergi için bir araya gelmekten, Dumlupınar Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan onur duyuyoruz. Bundan sonraki işbirliklerine de açığız. Yapılan eserler sadece sergi amaçlı değil, aynı zamanda bir eğitim materyali olarak da gelecekte kullanılabilecek özelliktedir. Bu sergiyi oluşturan sanatçılar demokrasi kavramına ve içeriğine uygun olarak çok farklı ülkelerden seçildi. ABD'den, Rusya'dan, İran'dan, İsrail'den, Polonya'dan, Macaristan'dan ve Azerbaycan'dan sanatçıları davet ettik. Katkıları için tüm sanatçılarımıza teşekkür ederiz." dedi.