Sağlık turizminde Türkiye cazibe merkezi oldu

Son yıllarda sağlık alanında yapılan yatırımlar sonucu, Türkiye'ye yurt dışından tedavi olmaya gelenlerin sayısında büyük artış olduğu belirlendi.

Ülkemiz sağlık turizminde özellikle fiyat açısından büyük avantajlar sunarken, Almanya, Hollanda, Fransa, Avusturya, Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkelerinden yoğun şekilde talep almasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, ulusal, bölgesel ve yerel basında sağlık turizmi ile ilgili yılbaşından bu yana toplam 6 binden fazla haberin çıktığı tespit edildi. 2015 yılı boyunca çeşitli operasyonlar ve sağlık turizmi için ülkemize gelen hastaların tedavilerinin yanı sıra doğal ve kültürel güzellikleri nedeniyle de Türkiye’yi tercih ettiklerinin çıkan haberlere yansıdığı belirlendi.

Interpress’in iki bini aşkın gazete ve dergiyi kapsayan incelemesinde, sağlık turizmi başlığı altında Tıp Turizmi, Termal Turizmi ile İleri Yaş ve Engelli Turizminin öne çıktığı belirlendi. Ülkemize tıp turizmi için gelen hastalar genelde göz, diş, ortopedi, kardiyoloji, onkoloji, plastik ve beyin cerrahisi gibi tedavileri tercih ederken, jeotermal kaynaklar açısından oldukça zengin olan yurdumuzun, termal turizm için önemli bir cazibe merkezi olduğu çıkan haberlerde dikkat çekti. İleri yaş turizmi konusunda ise gezi turları, rehabilitasyon hizmetleri, bakım evleri ve engelliler için özel geziler ile çeşitli tedaviler için Türkiye’nin tercih edildiğinin haberlerde sıkça yer bulduğu saptandı.

Türkiye sağlık turizminde dünyada ilk on ülke arasında…

Yıl boyunca çıkan haberlerde sağlık turizmi alanında ülkemizin,  37 hastane, 3 laboratuvar, 1 nakil aracı ve 1 ayakta tedavi merkezi olmak üzere toplam 42 sağlık kuruluşuyla dünyada bu alanda ikinci sırada yer almasıyla gündeme geldiği tespit edildi. Türkiye’nin tarihi, kültürel zenginliği ve sağlık alanındaki gelişmişlik seviyesiyle sağlık turizminde, dünyada ilk on ülke içinde yer aldığının vurgulandığı da haberlerde dikkat çekti.