Pekyatırmacı, Çevre ve Sıfır Atık Çalışmalarını Portekiz'de Anlattı

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Portekiz'de düzenlenen 23. Uluslararası Katılımcı Demokrasi Gözlemevi Zirvesi'nde Selçuklu Belediyesi'nin Sıfır Atık ve çevre yönetimi konusundaki başarılı projelerini tanıttı. Pekyatırmacı, yürütülen çalışmalar sayesinde yıllık 85 bin 600 ağacın kesilmesini ve 4 bin 534 ton karbon salınımının engellendiğini vurguladı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Portekiz'in Valongo kentinde düzenlenen 23. Uluslararası Katılımcı Demokrasi Gözlemevi (IOPD) Zirvesi'nde Selçuklu Belediyesi'nin Çevre ve Sıfır Atık Yönetimi ile ilgili başarılı uygulamalarını anlattı. Zirvede, dünya genelinden yerel yönetimlerin çevre konusundaki çalışmaları paylaşılırken, Pekyatırmacı Selçuklu’nun yenilikçi projelerini uluslararası katılımcılarla buluşturdu.

Pekyatırmacı, panelde yaptığı sunumda Sıfır Atık alanındaki başarılı çalışmalarla 85 bin 600 ağacın kesilmesinin önüne geçildiğini ve 4 bin 534 ton karbon salınımının engellendiğini belirtti. Ayrıca Selçuklu Belediyesi’nin, Atık Kumbaram ve Kompost gibi projeleriyle sürdürülebilirlik alanında ödüller aldığını vurguladı. Başkan Pekyatırmacı, "Çevreyi koruma ve sıfır atık konusunda ödüllerle taçlandırılmış çalışmalarımızla, ülkemizin bu alandaki en iyi örneklerinden biriyiz" dedi.

Yenilenebilir Enerjiye Katkı
Başkan Pekyatırmacı, sunumunda Selçuklu Belediyesi’nin yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlardan da bahsetti. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ve Bağrıkurt Mahallesi’nde yer alan güneş enerjisi santralleri ile belediyenin enerji ihtiyacının %88’inin karşılandığını dile getiren Pekyatırmacı, “Bu yatırımlarla, yıllık 85 bin 600 ağacın kesilmesinin önüne geçiyoruz ve çevresel sürdürülebilirliği destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Çevre Duyarlılığıyla Öncü
Başkan Pekyatırmacı, zirve sonrası yaptığı açıklamada, Selçuklu Belediyesi’nin çevre hassasiyetine dikkat çekerek, "Yaptığımız projelerle, çevre konusunda öncü olmaya devam ediyoruz. Sıfır atık konusunda ülkemizde ilk sıralarda yer alan belediyemiz, bu alandaki iyi uygulama örneklerini dünya ile paylaşmaya devam edecek" diye konuştu.

4o