Muhammed Büyükkaplan Tıp Erkek Öğrenci Yurdu Açıldı

Merhum Muhammed BÜYÜKKAPLAN' ın evlatları Mustafa ve İsmail BÜYÜKKAPLAN tarafından yaptırılan MUHAMMED BÜYÜKKAPLAN TIP ERKEK ÖĞRENCİ YURDU hizmete açıldı.

Merhum Muhammed BÜYÜKKAPLAN’ ın evlatları Mustafa ve İsmail BÜYÜKKAPLAN tarafından yaptırılan MUHAMMED BÜYÜKKAPLAN TIP ERKEK ÖĞRENCİ YURDU hizmete açıldı.

30 Nisan 2009 yılında Rahmeti Rahmana kavuşan Muhammed BÜYÜKKAPLAN, adına yapılan Tıp Erkek Öğrenci Yurdunun açılışında anıldı. Vefatının beşinci yılında yeni açılan yurdun konferans salonunda bir anma toplantısı yapıldı.

Konya Valisi Muammer EROL ve Konya protokolu ile birlikte Tıp camiası toplantıya büyük ilgi gösterdi. Kur’anı Kerim tilaveti ile açılan toplantıda İlim Yayma Cemiyeti Konya Şube Başkanı Mehmet İNCİLİ ve Mustafa BÜYÜKKAPLAN birer konuşma yaptı. Konuşmalarında gençliğe yapılan yardım ve hizmetlerin önemine vurgu yaptılar. Muhammed BÜYÜKKAPLAN’ın hayatından kesitler sunan film gösteriminin ardından Necmeddin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Muhiddin OKUMUŞLAR’ın konferansı yer aldı. OKUMUŞLAR merhum BÜYÜKKAPLAN ilme ve ilim adamlarına vermiş olduğu değerden bahsetti.

İlim Yayma Cemiyeti Konya Şubesi tarafından Mustafa ve İsmail BÜYÜKKAPLAN’a hediye takdimi ile devam eden gece hatim duası ile son buldu.

Misafirlerin tarafından da gezilip, görülen yeni Tıp Yurdu beğeni ile karşılandı.