KTÜN'den Teknoloji Transfer Ofislerine destek
Konya Teknik Üniversitesi'nden (KTÜN), bilginin katma değere dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması ve üniversitelerdeki teknolojiyi sanayiye aktarılmasında önemli rol oynayan Teknoloji Transfer Ofislerine büyük destek. Son bir yılda çoğunluğu üst düzey olmak üzere 18 akademisyen Konya Selçuk TTO, 11 akademisyen ise Innopark TTO'ya olmak üzere toplam 29 akademisyen görevlendirdi.
Teknik bir üniversite olarak bölgeye duyduğu sorumluluğu gereği üniversite-sanayi iş birliğine yönelik önemli adımlar atan Konya Teknik Üniversitesi, Konya’nın yüksek katma değerli ürünlerinin üretildiği bir merkez haline gelmesinde önemli rol oynayan ve bölgenin önemli teknoloji transfer ofislerinden InnoPark TTO ve Konya Selçuk TTO’ya görevlendirdiği öğretim elemanlarıyla büyük destek veriyor.
Üniversite-Kamu-Özel Sektör iş birliğini geliştirmeye odaklanan, bu kapsamda Üniversitelerde yürütülen Ar-Ge çalışmalarının kamu ve özel sektörün ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmesini sağlamayı amaçlayan bu merkezlerde Konya Teknik Üniversitesi öğretim elemanları tarafından önemli projeler yürütülüyor. 2020 yılı içerisinde KTÜN öğretim elemanlarının danışmanlık yaptığı 23 proje InnoPark TTO üzerinden gerçekleştirilirken, 31 proje ise Konya Selçuk TTO üzerinden yürütüldü ve yürütülmeye de devam ediyor. KTÜN aynı zamanda Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesinin ortağı konumunda olup, Innopark’ın üst düzey yönetiminde KTÜN tarafından görevlendirilen akademisyenler görev yapıyor. KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesinin Genel Müdürü olarak görev yaparken, yine Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliğinden Doktor Öğretim Üyesi Muharrem Hilmi Aksoy ise InnoPark TTO Direktörü olarak önemli bir görev üstleniyor.
Konya’nın, ülkenin ve bölgenin önemli bir sanayi şehri haline geldiğini vurgulayan Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “Konya Teknik Üniversitesi, bölgesinin tek teknik üniversitesi olarak kendisinden beklenen vizyona uygun şekilde, bölge ve ülke sanayisinin gelişmesine katkı sağlamak ve ülke olarak koyduğumuz stratejik hedeflere ulaşmak için çabalamaktadır. Üniversite olarak bu Teknoloji Transfer Ofislerinde görevlendirdiğimiz öğretim elemanlarımız da ülkemiz ve bölgemiz için stratejik öneme sahip projelere danışmanlık yapmaktadır. Amacımız bölgemizin ve ülkemizin sanayi ve ekonomik anlamda gelişimine katkı sağlamak. Her zaman üreterek ülkemizi layık olduğu seviyeye getirip, gelişmiş ülkelerin teknolojisi ile yarışacak standartlara ulaştırmayı sağlamak öncelikli hedefimiz. Amacımız, sanayi projelerine destek vermekle kalmayarak, ülke teknolojisinin gelişmesine katkı sunacak ortak projeler başlatmaktır. ” dedi.