KOP'ta Girişim Programı tanıtıldı
KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Selçuk Üniversitesi, Konya Teknokent ve Girişimci İşadamları Vakfı Konya Şubesi iş birliğiyle hazırlanan KOP'ta Girişim Programı Lansman toplantısı gerçekleştirildi.
KOP’ta Girişim Programı Lansman toplantısına KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, Konya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Yeliz Erenler, işadamları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, “KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı olarak 2011 yılından beri bölgenin kalkınması için çeşitli projeler ve desteklemeler yapıyoruz. Ama bölgede tarımdan sulamaya, enerjiden eğitime kadar olan bu desteklerde bölgede bir sorunun olduğunu gözlemledik. Bunlardan birisi de girişimcilik, bölgede bununla ilgili fikirlerimiz var. Ama bu girişimciliği nasıl ortaya çıkaracağız, nasıl hayata geçireceğiz. Bunun bir bilgisi ve yol haritası yoktu. Önce KOP bölgesinde girişimcilik haritasını belirlemek üzere bir girişimcilik projesi yürüttük. Burada bölgenin sorunlarını ihtiyaçlarını masaya yatırdık. Daha sonra Selçuk Üniversitesi, Konya Teknokent ile beraber böyle güzel bir projeyi hayata geçirdik. İnşallah buradan güzel şeyler ortaya çıkacaktır. Sizin fikirleriniz hayata geçecektir. Bu projenin öncelikle sizlere, bölgemize ve ülkemizin yerli ve milli üretimine katkı sağlamasına temenni ediyorum” diye konuştu.
İLK 5 GİRİŞİMCİYE ÖDÜL VERİLECEK
Ödüllü KOP’ta Girişim Programıyla ilgili bilgi veren Konya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Yeliz Erenler, “Teknoloji Arge, inovasyon ya da tasarım içeren hayata geçmeyi bekleyen iş fikri olan, ürününü geliştirmiş prototipi hazır olan ve yatırımcı arayan girişimler, yaratıcı iş fikirleri ya da ürünleriyle kendi işini kurmak isteyenler girişimci olmak isteyen ama iş fikri olmayanlar, sosyal sorumluluk içeren iş fikri olanlar bu projeye katılabilir. Desteklerimizden söz edecek olursak; girişimci yatırım fonları ve melek yatırım fonlarından destek alma fırsatı, yatırımcılarla birebir görüşme ve sunum yapma fırsatı, 1 yıl süre ile kuluçka programına girme hakkı, pazara en yakın olan iş fikirlerine olası müşterilerine erişebilme ve ticarileştirme fırsatı, girişimcilik eğitimleri mentör iş rehberi desteği, iş plan hazırlama ve geliştirme diyebiliriz. Haziran ayında bir ‘Demoday ve Ödül Töreni’ düzenlenecek. Projelerle başvuran girişimci adayları bir eğitimden programından geçecek 3 elemeli bir değerlendirme komisyonundan da geçtikten sonra en başarılı 5 girişimci adayı demodaya katılma hakkı kazanacak. Bu programa sadece Konya’da değil Karaman, Aksaray ve Niğde’de olan tüm üniversitelerdeki girişimci adayları başvurabilecekler. Ayrıca öğrenci olma zorunluluğu yok. 18-33 yaş aralığındaki herkes katılabilir. Projenin, inşallah KOP bölgesine hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.
Ödüllü KOP’ta Girişim Programı için başvurular 9 Ekim- 15 Ocak tarihleri arasında www.koptagirisim.com adresinden yapılabilecek. Programda, Girişimci Merkezi Yönetici ortağı Taner Baltacı “Yeni Ekonomide Girişimcilik ve İş Fikri Trendleri” sunumunu gerçekleştirdi.