Kayserispor maçını kazanarak kendi işimizi bitirmek istiyoruz

Son 2 haftasına girilen Spor Toto Süper Lig'de alttaki takımların puan olarak önlerinde olduklarını ve bu avantajı en iyi şekilde kullanmak istediklerini söyleyen Torku Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, zor geçecek Kayserispor maçını kazanarak kendi işlerini kendileri bitireceklerine inandığını ifade etti.

Son 2 haftasına girilen Spor Toto Süper Lig'de alttaki takımların  puan olarak önlerinde olduklarını ve bu avantajı en iyi şekilde kullanmak istediklerini söyleyen Torku Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, zor geçecek Kayserispor maçını kazanarak kendi işlerini kendileri bitireceklerine inandığını ifade etti.

Karabükspor maçının değerlen Bakkal, "Amacımız Karabükspor maçıyla birlikte bu işi noktalamaktı ama olmadı. Oyunun geneline baktığımızda sahada üstün olan bir Konyaspor vardı. Takımımızın oynadığı oyundan çok memnunum. O maçı kaybetseydik üzülürdüm. Pozisyon vermeden iki tane gol yedik. Ancak sonrasında usta ayaklarımızın golleriyle 1 puanı almasını bildik. Şimdi ikili averajımız kötü olan alttaki takımların puan olarak önündeyiz. Bu avantajımızı iyi kullanmak istiyoruz" dedi.

Bakkal, hafta sonu sahamızda oynayacağımız Kayserispor maçının zor olacağını da sözlerine ekleyerek, "Bu haftaki hedefimiz; diğer takımların ne yapacağını beklemeden kendi işimizi kendimiz halletmek. 25 kişilik bir kadroyla çalışıyoruz ve sakat veya cezalımız yok. Kayserispor maçı belki çok basit bir karşılaşma gibi görünüyor ama bence çok zor olacak. Ligden düştüler ama çok kaliteli bir ekipleri var. Biz kendi işimize bakacağız ve galip gelmek için sahaya çıkacağız. Son iki haftada alabildiğimiz kadar puan alarak üstümüzdeki takımları da yakalamak istiyoruz" şeklinde görüş belirtti.

'Taraftarımıza çağrı yapmamıza zaten gerek yok' sözleriyle açıklamasına devam eden Mesut Bakkal, "Geldiğim günden bu yana bize inanılmaz destek veriyorlar. Kayserispor maçında da kayıtsız şartsız destek vereceklerinden şüphem yok. Onların coşkusuna ihtiyacımız var ve her zaman söylediğim gibi beraber kazanalım" diye konuştu.

Basın mensuplarının transfer ile ilgili sorularını da cevaplayan Bakkal, "Lig bitmedi ve henüz transfer çalışmalarına başlamadık. Kiralık olan oyuncularımız var, sözleşmesi bitenler var. Bu zamana kadar transfer konusunda hiç kimseyle konuşmadık. Tabi ki yönetimde, oyuncular da hoca da kendine göre bir hazırlık içerisindedir. Bizim daha yapılacak çok işimiz var" derken, Djalma’nın ülkesine geri dönmek istediği konusunda çıkan dedikodular ile ilgili de şunları söyledi:

"Djalma ülkesine dönmek isteyebilir. Kim burada olmaktan mutsuzsa gidebilir. Bize Konya’da mutlu olanlar lazım. Oyuncu da olsa hoca da olsa mutsuzsa o kişiden verim alınamaz. Bir futbolcu gider, başkası gelir. Önemli olan Konyaspor. Bu söylediklerimi sadece Djalma için demiyorum. Ben kendisini gelecek sezon yüzde yüz takımımda görmek isterim..."

Bakkal açıklamasına şöyle devam etti:

"Geldiğim günden beri Konya’nın inanılmaz bir spor şehri olduğunu söylüyorum. Bizim şehrin marka değerini daha da yükseltmemiz gerekiyor. Yeni stadyumun bitmesiyle ve yapılacak hamlelerle iyi bir takım oluşturulabilir. Konya buna layık. Zor dönemi geçen Konyaspor önümüzdeki sezon çok doğru kararlar vermelidir. Tek isteğim şehirle birlikte güzel bir takım yaratmak. Ben bütün şehirleri dolaştım. Takımın marka değeri şehrin aşağısında kalıyor. Bunu dengelemek gerekiyor..."

"İnanılmaz bir yönetim var ve borcun bir bölümünü temizlediler. Alacaklarımızın tamamını ödediler. Artık insanlar Konya’ya gelmek için can atmalılar. Biz bu sezon elimizden geldiğince kadromuzu korumaya çalışacağız. Bütün takımı değiştiremeyiz. Gelecek sezon bu takımı daha yukarılara çıkarmak için neler yapabiliriz diye düşüneceğiz..."