Innopark Konya TGB, öncü Türkiye kavramına yakışacak bir çalışma

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Konya Sanayi Odası'nda sanayicilerle bir araya geldi.

Çok sayıda sanayici ve iş adamının katıldığı programın açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Sanayi Odası’nın Innopark ve Kümelenme projelerinin yanı sıra, Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Müsteşar Ersan Aslan da, KSO’nun projelerinden övgüyle bahsederek, “Özellikle Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi, 64. Hükümet programındaki öncü Türkiye kavramına yakışacak bir çalışma” dedi.   

Konya’ya kurdukları Innopark’ın şirket ana sözleşmesini imzaladıklarını ve tahsis sürecine geldiklerini anlatan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Kütükcü, Konya’nın uluslararası standartlarda sanayi altyapısına sahip olduğunu, bu altyapıdan ve şehrin sanayi tecrübesinden cesaretle yerli otomobil üretimine talip olduklarını anlattı.

Sanayi altyapımız yeril otomobile hazır

“Yerli otomobil mutlaka ama mutlaka Konya’ya yapılmalı” diyen Kütükcü, “Sanayi altyapımız buna hazır. Gerek arazi yapımız, gerekse şehir kültürümüzle Marmara Havzası’ndan çok daha sağlam bir gelecek vaat ediyoruz. Sıkışan Marmara havzasının yükünü hafifletmeye talip olduğumuzu ifade ediyor, Konya ve hinterlandındaki şehirlerin Türkiye’nin ikinci Marmara havzası olması için yerli otomobil yatırımının mutlaka ama mutlaka Konya’ya yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Şu anda da bu konuda, şehir olarak bir rapor çalışmasını tamamlamak üzereyiz” ifadelerini kullandı.

Yüzde 90 şartı esnetilmeli

Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki gelişmelerle ilgili bilgiler de veren Kütükcü, 4. Kısım Genişleme alanındaki yatırımların da tamamlanmasıyla bölgedeki fabrika sayısının 609’a ulaşacağını vurguladı. 5. Genişleme Bölgesi’ni yatırıma açma çalışmalarının da devam ettiğini aktaran Kütükcü,  “5. bölge yatırıma açılmamış olmasına rağmen şu anda bile çok sayıda talep alıyoruz. Ancak gerek kamulaştırmadaki zorluklardan, gerekse yüzde 90 üretim veya inşaata başlanmış olma şartından dolayı maalesef sanayicimize arsa üretmekte zorlanıyoruz. Sanayicilerimizin huzurunda, sizden Konya gibi dinamik şehirlerde yüzde 90 doluluk oranı şartının esnetilmesini talep ediyorum” şeklinde konuştu.

Müsteşar’dan sanayiciye “yanınızdayız” mesajı

Kütükcü’nün ardından söz alan Müsteşar Ersan Aslan ise, bu ay içerisinde iki kez Konya’ya geldiğini, her geldiğinde şehrin elinde bir dosya olduğunu, bunun son derece memnuniyet verici olduğunu söyledi. Konya’dan ve Sanayi Odası’ndan özgüyle söz eden Aslan, Sanayi Odası’nın yürüttüğü kümelenme çalışmalarının çok önemli olduğuna dikkat çekti.

KSO’nun öncülüğünde Konya’ya kazandırılan Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin de 64. Hükümet Programı’nda yer alan öncü Türkiye kavramına yakışacak bir çalışma olduğunun altını çizen Aslan, her zaman sanayicinin, üreten insanların yanında oldukları mesajını verdi. Aslan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak kendi bakanlıkları ve bakanlığa bağlı kurumların tamamıyla ilgili tüm mevzuatları sadeleştirmek için elden geçirdiklerini, önümüzdeki günlerde bu çalışmanın TBMM’ye sunulacağını sözlerine ekledi.

Konya Sanayi Odası’ndaki programa sanayicilerin yanı sıra, Konya Milletvekilleri Hüsniye Erdoğan, Uğur Kaleli, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, MÜSİAD İl Başkanı Lütfi Şimşek, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.