Fuar Merkezi Tarım Fuarında Açılıyor

Konya Ticaret Odası Meclis Toplantısı Yeni Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. Fuar alanını gezen Meclis üyeleri yapım çalışmaları hakkına bilgi aldı.

Konya Ticaret Odası Meclis Toplantısı Yeni Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Fuar alanını gezen Meclis üyeleri yapım çalışmaları hakkına bilgi aldı. Fuar merkezinin Konya ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyleyen KTO Başkanı Selçuk Öztürk ülke gündemine ilişkin değerlendirmesinde, ülke gündeminin son on yılda olduğu gibi ekonomik gelişmeler olması gerektiğini söyledi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, KTO uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Ahmet Arıcı’nın yönettiği toplantıda, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Oda faaliyetleri ile gündemdeki konuları değerlendirdi.

Fuar Merkezi Tarım Fuarında Açılıyor

Yeni Fuar Merkezi’nin 27 Mayıs 2014 tarihinde açılışı yapılacak Konya Tarım Fuarı’nda hizmete gireceğini söyleyen Başkan Öztürk Fuar merkezi yapımında yoğun çalışma gösteren Komisyona ve bu süreçte desteğini veren meclis üyelerine teşekkür etti. Fuar Merkezi inşaatının stratejik yatırım kabul edilerek 5. bölge teşviki aldığını söyleyen Öztürk Avrupa standartlarında yapılan merkezin fuarlara katılacak firmalar için tüm fiziki ve teknik imakanlarla donatıldığını söyledi. Öztürk, “Bu seneki Tarım Fuarı ile birlikte açılışı yapılacak fuar merkezimizde 2015 yılında düzenlenecek tarım fuarında 400 bin ziyaretçi hedefliyoruz.  Bu rakam ile türkiye’nin en büyük üç ihtisas fuarından biri Konya’da düzenlenmiş olacak. Fuar merkezimizde, 2015’ten itibaren 6 holün tamamının dolacağı en az altı fuar yapılması amacıyla projemiz üzerinde çalışıyoruz. Makine, inşaat, gıda, döküm ve haycvancılık fuarlarının da tarım fuarı gibi marka fuarlar haline getirceğiz. 6 holü dolduracak her bir fuarın Konya ekonomisine katkısı 30 milyon TL’dir. Hedeflerimizi gerçekleştiridiğimzide Konya ekonomisine çok büyük bir katkı sağlayacağız” dedi.      

- Gündem Ekonomi Olmalı

Ülke gündemindeki gelişmeleri değerlendiren KTO Başkanı Öztürk, “17 Aralık tarihinden itibaren son derece önemli bir hal alan 2014 yerel seçimlerini tamamladık. Seçime son üç ay kala yaşanılan siyasi gelişmeler ve artan tansiyon ile bu yerel seçimleri son zamanların en önemli seçimi olarak görmekteydik. Seçim döneminde ortaya atılan yolsuzluk iddiaları, ses kayıtları gibi gayrı meşru yollar hükümeti yıpratmaktan öte devletimizin varlığına ve birliğine kasteder bir hal almıştı. Seçime sadece 3 gün kala Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’nun ülkemizin güvenliği konusunda yaptığı üst düzey bir toplantının ses kayıtlarının yayınlanması, Davutoğlu'nun şahsında devletimizin varlığına ve bütünlüğüne karşı işlenen açıkça bir suç olarak görüldü. Bu suça kim ortak olmuşsa bu ülkeye ihanet etmiştir. Son derece gergin geçen bir seçim sürecinin ardından demokrasinin gereği olarak son sözü halkımız sandıkta söylemiş ve iradesini yansıtmıştır. Halkımız her türlü sorunun çözümünü demokratik yollarla aramaktadır. Mayıs ayının ortasından sonra Cumhurbaşkanlığı için adaylar belli olmaya başlayacaktır ve bu tarihten sonra ülkemiz yeni bir seçim sürecine girecektir. Türkiye seçim gündemlerini tartışırken dünyada ekonomik ve siyasi olarak ülkemizi de yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanmaktadır. Uluslararası alanda son derece kritik gelişmeler yaşanırken ülkemizin iç istikrara en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçmekteyiz. Yerel seçimlerle başlayan neredeyse bir buçuk yılı bulacak olan yoğun bir seçim takviminin içindeyiz. Bu süreci en sağlıklı bir şekilde atlatarak tekrar güçlü bir ekonomik büyümeye geçmeliyiz. Türkiye’nin geçmişteki gibi siyasi krizlerle kaybedecek vakti yoktur. Gerginleştirilen bir seçim süreci ile gündemin ekonomiden uzaklaştırılmasını istemiyoruz. Ülke gündeminin son on yılda olduğu gibi ekonomik gelişmeler, ülkeye yapılan yatırımlar olması gerekmektedir” dedi.