Derebağ : Bir galibiyet bize yetecek

Torku Konya Selçuk Üniversitesi Basketbol Kulübü Başkanı Yunus Derebağ, kalan 3 maçtan birini galibiyetle tamamlamaları halinde BEKO Basketbol Liginde kalmayı garantileyeceklerini söyledi.

Torku Konya Selçuk Üniversitesi Basketbol Kulübü Başkanı Yunus Derebağ, kalan 3 maçtan birini galibiyetle tamamlamaları halinde BEKO Basketbol Liginde kalmayı garantileyeceklerini söyledi.

Derebağ yaptığı açıklamada, yönetim olarak bugüne kadar zor şartlarda görev yaptıklarını, kendilerine destek olanların sayısının bir elin parmaklarını geçmediğini anımsatarak, “Konya gibi Büyük bir şehirde, marka firmaların gerçek anlamda desteklerini göremedik. Bu takım bizim değil, Konya’nın bir takımıdır” dedi.

Derebağ, kritik 3 maça çıkacaklarını, bu 3 maçtan ikisinde kendileri gibi 0zor durumda olan rakiplerle mücadelede edeceklerini anımsatarak, “Bu hafta sonunda Olin Edirne ile deplasmanda mücadele edeceğiz. Rakibimiz son haftalarda 100’den fazla sayı yiyen bir ekip olmasına rağmen, o da tüm enerjisini bizimle oynayacağı mücadeleye bıraktı. Diğer bir rakibimiz ise Mersin Büyükşehir Belediyesi ile kendi saha ve seyircimiz önünde oynayacağız. Rakiplerimize göre bizim bir fikstür avantajımız var. Ne olursa olsun, önceliğimiz Olin Edirne deplasmanından galibiyetle dönmek. Aksi takdirde Mersin Büyükşehir Belediyesi yapacağımız mücadeleyi mutlak suretle kazanmak olacak. Alacağımız bir galibiyet bizi ligde tutacak” diye konuştu.

Derebağ, yönetim olarak taşın altına ellerini soktuklarını, bu kapsamda da üzerlerine düşen her görevi yapmaya çalıştıklarını da belirterek,”Mutlaka ki, oynayacağımız 2 maç için de ciddi anlamda bir prim vermeyi düşünüyoruz. Biz, maçtan önce değil, maçtan sonra primi açıklıyoruz. Bu daha anlamlı oluyor. Biz elimizden geleni yaptık. Bundan sonra sorumluluk oyuncularımız ve teknik heyetin. Edirne deplasmanından galibiyetle dönemezsek bir hafta sonra oynayacağız Mersin Büyükşehir Belediyesi maçında taraftarlarımıza büyük görev düşüyor. Çünkü onlardan güç aldığımız bir gerçek” dedi.