4. Küresel Medya Çalıştayı sürüyor

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Küresel Medya Buluşması'nın 4'üncüsü, Türkiye ile 30'a yakın ülkeden önemli Türk ve yabancı 150'ye yakın gazetecinin Alanya'yı keşfetmeleriyle sürdü. Dev organizasyonda Medyanın sorunları da tartışılırken, KGK Medya Çalıştayı ve Küresel Başarı Ödülleri Töreni ile taçlanacak

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve yönetimi öncülüğündeki tanıtım turunda konuklar önce Alanya'nın sembolleri olan Kızılkule, Tersane (Deniz Müzesi) ve Tophane'yi gezdiler.

Alanya Old Town, Barlar Sokağı, Hükümet Caddesi ve Müftüler Caddesi'ni de keşfeden konuklar, ardından Hancı Pastanesi'nde tescilli lezzet Alanya limonatasını test ettiler.

Yerli ve yabancı gazeteciler, akşam yemeğinde ise Alanya'nın doğa harikası Dimçayı'nda bulunan Klas Piknik'te ağırlandılar.

Yerli ve yabancı gazeteciler, Alanya'nın güzelliklerinden övgüyle söz ettiler.

Alanya'nın önemli turistik tesisleri Eftelia, Adin, Lonicera ve Numa otellerinin ev sahipliğindeki dev organizasyonunda KGK’nın seçilmiş kurulları toplantılarını yaptu ve çalıştay gündemini oluşturacak olan mesleki ve sektörel konuları ve raporları istişare edecek. KGK yönetimi ile yaygın, yerel ve dış medya meclislerinin olağan toplantılarının ardından başlayacak çalıştayda mesleki sorunlar ve çözüm yollarının yanısıra çeşitli konularda sunumlar da gerçekleştirilecek. Yerli ve yabancı gazetecilerin de katılımıyla sektörel ve toplumsal işbirliği ve dayanışma olanakları ele alınacak.

 

DİJİTAL VE SOSYAL MEDYA GÜNDEMİ

Eftelia Marin Otel'de KGK Küresel Medya Çalıştayı'nda ise mesleki gelişim ve gazeteciliğin geleceği (Dijitalleşme ve yapay zeka, vb. gibi) konuşuldu.

Aynı zamanda gazeteci olan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Google başta olmak üzere günümüz sosyal medya mecralarıyla ilgili yasal düzenlemeler ve düşünülen hukuki gelişmeler hakkında önemli bilgiler verdi.

Medya panelinde ayrıca Yayman'ın moderatörlüğünde Prof. Dr. Levent Eraslan "Sosyal medyanın geleneksel gazeteciliğe etkisi", Prof. Dr. Zakir Avşar "Güncel olaylar ışığında medyada etik duruş", Zafer Küçükşabanoğlu "Medyada yapay zeka" ve İsmail Bayazıt "Big data" konularını aktardı.

Daha sonra sonuç bildirgesi açıklanacak.