23 Nisan Cumhuriyet ve bağımsızlık için ant içilen bir gündür

Konya Demokrat Hukukçular Derneği Genel Başkanı Avukat K.Tarkan Büyükoktar, Ulusal egemenliğimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yıldönümü olan bugün, toprakları yağmalanan bir ulusun; cumhuriyet için, bağımsızlık için ant içtiği bir gün olduğunu söyledi.

Konya Demokrat Hukukçular Derneği Genel Başkanı Avukat K.Tarkan Büyükoktar, Ulusal egemenliğimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıldönümü olan bugün, toprakları yağmalanan bir ulusun; cumhuriyet için, bağımsızlık için ant içtiği bir gün olduğunu söyledi. Yazılı bir mesaj yayınlayan Büyükoktar açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Yok edilmeye çalışılan bir ulusun Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tek yürek haline geldiği, devletimizin temellerinin atıldığı günün yıldönümüdür. Bugün, Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ve dünya çocuklarının her yıl kutladığı bayram günüdür. Yurdumuzun son derece kötü koşullar içerisinde bulunduğu ve “hasta adam” olarak anıldığı günlerde ulus bilinci içerisinde yapılacak mücadele için bir meclis kurulması kararı verilerek varoluş mücadelemizin, cumhuriyetimizin 19 Mayıs 1919 da atılan temelleri sağlamlaştırılmıştır. Dolayısıyla 23Nisan 1920 tarihi, ulusal iradenin en açık bir şekilde belirdiği, Türk Ulusunun kendini yönetme yetkisini eline aldığı ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı bir gündür. Demokrasimizin mimarı olan Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bu günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklara armağan etmiştir.

Bugün bizlerin koruyamadığı çocuklara…

Öldürülen, tecavüz edilen, taciz edilen, şiddet gören, evlendirilen çocuklara…

Çocukluklarını yaşayamayan çocuklara…

Şüphesiz bizlere düşen çocuklarımız geleceği ve umutları adına taşın altına yüreğimizi koymaktır.

Bu noktada şunu açıkça ifade etmek gerekir ki;

Büyük Önder Atatürk çocuklarımıza böyle bir bayram vermedi…  Atatürk;

Tam bağımsız Türkiye için, egemenliği tartışılmayacak Türkiye için, cumhuriyet ve kazanımlarının emperyalistlere ve yerli işbirlikçilerine peşkeş çekilmeyeceği umut dolu, sevgi dolu bir dünya için, bir Türkiye için bu bayramı armağan etti… Günümüz siyasetçilerinden farklı olduğu için; çocukların çocuk olduklarını, umut olduklarını bildiği ve anlayabildiği için; bu bayramı armağan etti…

Çocuklarımızın, çocukluklarını yaşayabildikleri, çocuk olarak kalabildikleri günlerin özlemiyle ve çocuklara Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün gözüyle bakabilen, onları bugünün çocukları olarak değil de yarının büyükleri olarak görebilen yöneticilere kavuşmak dileğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.