11. Konya Kitap Günleri Kapılarını Açtı: "Özgürlük İçin Oku"

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl büyük bir katılımla gerçekleştirilen Konya Kitap Günleri, bu yıl 11. kez kitapseverlerle buluşuyor. "Özgürlük İçin Oku" temasıyla düzenlenen etkinlikte, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekiliyor.

11. Konya Kitap Günleri Kapılarını Açtı
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve her yıl yüz binlerce ziyaretçiye kitaplarla dolu bir deneyim sunan “Konya Kitap Günleri”, 11. kez Selçuklu Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. "Özgürlük İçin Oku" mottosuyla başlayan etkinlik, 27 Ekim’e kadar kitapseverleri ağırlayacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, açılışta yaptığı konuşmada Konya’nın kadim medeniyetlere ev sahipliği yapan bir şehir olarak yalnızca sanayi ve tarımla değil, kültürel zenginlikleriyle de ön plana çıktığını belirtti. Kitap Günleri’nin, şehrin kültürel hayatına önemli katkılar sunduğunu vurgulayan Altay, “Kitap Günleri’ni, Konya’nın kültürel hafızasını güçlendiren ve okuma alışkanlığını yaygınlaştıran bir organizasyon olarak görüyoruz” dedi.

Gazze’deki Drama Dikkat Çekiliyor: "Özgürlük İçin Oku"
Bu yılki Konya Kitap Günleri’nin ana temasının Filistin, Kudüs ve Gazze olduğunu açıklayan Başkan Altay, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve okuma alışkanlığını topluma kazandırmak amacıyla "Özgürlük İçin Oku" sloganını benimsediklerini söyledi. Altay, “Bu yıl, özellikle gençlere ve çocuklara okuma sevgisi kazandırmayı hedefliyoruz. Etkinliğimizde, insanlık tarihinin en büyük acılarından birini yaşayan Filistin ve Gazze konusunu ele alacağız” diye ekledi.

Başkan Altay, Konya’nın yanı sıra çevre illerden ve Türkiye’nin dört bir yanından kitapseverleri 27 Ekim’e kadar devam edecek etkinliğe davet etti.

1 Milyondan Fazla Kitap ve Yüzlerce Etkinlik
11. Konya Kitap Günleri, bu yıl da oldukça zengin bir içerikle kitapseverlerle buluşuyor. Etkinlikte 1 milyondan fazla kitap, 250 yazar ve 250 yayınevi yer alıyor. Ayrıca fuar boyunca; yazar buluşmaları, imza günleri, söyleşiler, paneller ve çocuklara yönelik atölye çalışmaları gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

Etkinliğin ilk gününde; Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Kemal Sayar, Süleyman Ragıp Yazıcılar, Hulki Cevizoğlu ve Yunus Emre Akkor gibi önemli isimler kitapseverlerle bir araya geldi.

Konya Kitap Günleri 27 Ekim’e Kadar Ziyaret Edilebilecek
Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen 11. Konya Kitap Günleri, 27 Ekim’e kadar her gün saat 10.00 ile 21.00 arasında ziyaret edilebilecek. Kitapseverler, kitap alışverişinin yanı sıra birçok edebiyat ve kültür etkinliğine katılma fırsatı bulacak.